Vanhan navetan uusi elämä

Jooganavetta on idyllinen vanha navetta Riihimäellä, joka tarjoaa lempeän dynaamista Flow-joogaa sekä rauhoittavia joogatunteja, joilla päästät irti arjen kiireestä. Vanhan entisöidyn rakennuksen tunnelma ja raikas sisäilma tekevät Jooganavetasta rauhoittavan ja samalla virkistävän kokemuksen.

- Idyllinen vanha navetta Riihimäellä toimii Jooganavetan salina

Rauhoittuminen alkaa jo pihaan ajaessa ja aika pysähtyy kun astelet sisään vanhasta kanalasta tehtyyn joogasaliin. Salissa jalkojesi alla tuntuvat mummon vanhat räsymatot ja paksu vanha tiiliseinä sekä vanhat puhalletut lasi-ikkunat pitävät sinut lämpimänä.

- Jooganavetalla käytetään joogamattona myös räsymattoja

Jooganavetan syntytarina

Jooganavetan vetäjän Helinä Pohjanlehdon isovanhempien vuonna 1949 rakentama navetta oli toiminut pelkkänä varastona jo vuosikymmeniä. Suuri remontti ja entisöinti aloitettiin keväällä 2016 ja vanha talli, kanala ja karjakeittiö alkoivat saada uutta elämää. Helinä ja miehensä Joonas halusivat entisöidä tilat vanhaa kunnioittaen, joten vanhat kalkkiseinät saivat uuden kalkkipinnan, lautakatto säilytettiin sekä vanhat ikkunat kunnostettiin. Navetan alakerran tiloista oli syntynyt upeat tilat yrityksemme toiminnalle.

- Vanha kanala, eli tuleva joogasali ennen remontin alkua keväällä 2016.

Navetanvintin tavarapaljouden siivous oli kuin sukellus sukupolvien historiaan ja romun seasta löydetyt aarteet koristavatkin nyt vintin seinämiä. Tavaran alta paljastuneet lattialankut tuovat omaa tunnelmaa narinallaan. Ajatus kesäjoogasta vintillä heräsi keväällä 2018 ja kesällä joogatunnit jo aloitettiin. Jooganavetta oli syntynyt. Vintin hämärä tunnelma ja mummon vanhat esineet loivat rauhoittavan tunnelman, jota tultiin hakemaan vähän kauempaakin.

- Navetan vintillä kesäjoogaan luo tunnelmaa vanhat ja ajan patinoimat esineet sekä räsymatot lankkulattialla.

Lokakuussa 2018 siirryttiin joogaamaan alakerran vanhaan kanalaan, jossa tunnelmaa siivittävät kaunis kalkkiseinä, vanhat jykevät tukihirret katossa sekä mummon kutomat värikkäät räsymatot lattialla. Joogatunnille tullessasi saat valita mieleisesi joogatyynyn- eli bolsterin, joka saattaa olla mummon vanhoista verhoista tai kesämekosta ommeltu. Myös jokaisella vanhalla viltillä on tarina kerrottavana. Vanha navetta on todellakin saanut uuden elämän.

- Joogasali on rakennettu vanhaan kanalaan, joka on entisöity tilaa kunnioittaen.

Monipuolinen joogatarjonta

Jooganavetalla tarjoamme erilaisia joogatunteja, joista sinun on helppo valita itsellesi sopivin. Tarjolla on tunteja rauhoittavista ja restoratiivisista joogatunneista lämmittävämpiin dynaamisiin tunteihin. Lisäksi jooganavetalla järjestetään erilaisia kursseja ja työpajoja, joiden aihealueet liikkuvat joogan ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saralla. Uudet tuulet puhaltavat ja olemme avanneet myös uuden Nettijooga -palvelun, jonka kautta joogaat silloin kun sinulle sopii. Tutustu palveluummme: https://jooganavetta.fi/nettijooga.

- Jooganavetan tarjonnassa on rauhallisia ja dynaamisempia tunteja, joista löydät varmasti itsellesi sopivan.

Rauhalliset joogatunnit (mm. Yin ja Rauhoittava Jooga) ovat täydellinen arjen helpotus sinulle, joka haluat vain päästää irti kiireestä ja rentoutua. Näillä tunneilla keskitytään palautumiseen, tehdään syvärentouttavia venytyksiä sekä stressiä alentavia harjoituksia. Syke ei näillä tunneilla nouse ja saat tehdä harjoitukset rennosti omalla matolla makoillen. Dynaamisemmat tunnit perustuvat Vinyasa Flow -joogaan, joka on virtaavaa liikettä erilaisten asanasarjojen kanssa. Flowjooga onkin sinulle, kuka haluat fyysisesti voimakkaamman harjoituksen ja nautit kehosi haastamisesta. Tunneilla annetaan eri vaihtoehtoja asanoista, joten aloittelijakin pysyy hyvin mukana. Rauhallisemmin etenevä SlowFlow -jooga sopii sinulle, jos et halua nostaa sykettä liikaa mutta nautit kuitenkin voimaa kehittävistä liikkeistä.

Tutustu ohjaajiimme

Jooganavetan vetäjä Helinä Pohjanlehto on keväällä 2017 valmistunut RYT-200 joogaopettaja Villa Mandalan koulutuksesta. Elokuussa 2019 Helinä valmistui myös Yin-joogaopettajaksi. Helinä on joogannut yli 15 vuotta ja tutustunut matkan varrella eri joogalajeihin, mm. Iyengar- ja Astanga-joogaan. Nykyään lähimpänä sydäntä ovat Helinän ohjaamat Vinyasa Flow -jooga sekä Yin-jooga. Flow-joogassa sarjat vaihtelevat ja etenevät lempeästi virraten, ja rentouttava Yin-jooga taas on ihanaa vastapainoa hektiseen nykyarkeen. Joogaopettajana Helinälle on tärkeää, että kaikki voivat joogata omaa kehoaan kuunnellen ja anatomisesti turvallisesti. Jooga on tullut jäädäkseen Helinän elämään, niin matolla kuin sen ulkopuolellakin.

- Jooganavetan tiimiin kuuluu tällä hetkellä (vasemmalta oikealle) Jooganavetan vetäjä Helinä, Veera ja Päivi. Veera on uusin tiimiläisemme ja ohjaa rauhallisia mutta voimakkaita Flowjooga -tunteja. Päivin erikoisalaa ovat Sointukylvyt sekä muut rentoutukset ja kausittain hän ohjaa myös Kundaliinijoogaa.

Uusi ohjaaja Jooganavetalla on Veera Järvinen. Veera opiskelee parhaillaan HIMA Happinessin RYT-200 joogaopettajakoulutuksessa. Ensi kosketuksen joogaan Veera on saanut jo yli 10v sitten Astangajoogan parissa. Sen jälkeen monen eri suuntauksen kautta flowjooga on vienyt mukanaan. Jooga on tuonut Veeran elämään sekä kehon että mielen hyvinvointia. Veeran tunneilla joogataan dynaamisia ja kehoa vahvistavia sarjoja rauhalliseen tahtiin. Veeralle on tärkeää, että jokainen oppilas voi joogata turvallisesti ja sopivasti itseään haastaen. Opettajana Veeran tavoite on, että jokainen oppilas lähtisi tunnilta rentoutuneella ja iloisella mielellä.

Jooganavetan jo vakiokaartiin kuuluu myös Päivi Hajda, joka ohjaa rentoutuksia ja sointukylpyjä sekä myös meditaatioita rummulla tai ilman :) Äänimaljahoitajana Päivi on päässyt tutustumaan äänen käyttöön sekä lempeiden soitinten (esim. äänimaljat, gong, koshit) hyödyntämiseen rentoutuksessa. Äänivärähtelyjen syvälle ulottuva vaikutus syvärentouttaa ja voi auttaa täten esim. stressiin ja kiputiloihin. Päivillä on juuret kundaliinijoogassa, joka on tuonut elinvoimaa, luovuutta, kiitollisuutta ja valtavasti ystäviä elämään. Päivi ohjaa kundaliinijoogan lisäksi myös naurujoogaa tilauksesta esim. työyhteisöille, harrastelijaporukoille, polttareissa jne.

Jooganavetalle on helppo tulla

Jooganavetta sijaitsee n.5km Riihimäen keskustasta, Herajoen ja Riutan alueiden välissä. Jooganavetalle pääset kätevästi myös lähiseuduilta, ja joogeja saapuu niin Hyvinkäältä, Nurmijärveltä, Lopelta, Janakkalasta kuin Hämeenlinnastakin. Tervetuloa myös kauempaa, sillä Jooganavetta sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Helsinki-Tampere moottoritien varrella. Ajomatka moottoritien rampilta on vain muutama minuutti!

- Tervetuloa Jooganavetalle