Vanhan navetan uusi elämä

Jooganavetta on idyllinen vanha navetta Riihimäellä, joka tarjoaa lempeän dynaamista Flow-joogaa sekä rauhoittavia joogatunteja, joilla päästät irti arjen kiireestä. Vanhan entisöidyn rakennuksen tunnelma ja raikas sisäilma tekevät Jooganavetasta rauhoittavan ja samalla virkistävän kokemuksen.

- Idyllinen vanha navetta Riihimäellä toimii Jooganavetan salina

Rauhoittuminen alkaa jo pihaan ajaessa ja aika pysähtyy kun astelet sisään vanhasta kanalasta tehtyyn joogasaliin. Salissa jalkojesi alla tuntuvat mummon vanhat räsymatot ja paksu vanha tiiliseinä sekä vanhat puhalletut lasi-ikkunat pitävät sinut lämpimänä.

- Jooganavetalla käytetään joogamattona myös räsymattoja

Jooganavetan syntytarina

Jooganavetan vetäjän Helinä Pohjanlehdon isovanhempien vuonna 1949 rakentama navetta oli toiminut pelkkänä varastona jo vuosikymmeniä. Suuri remontti ja entisöinti aloitettiin keväällä 2016 ja vanha talli, kanala ja karjakeittiö alkoivat saada uutta elämää. Helinä ja miehensä Joonas valjastivat alakerran luomuruoan verkkokauppansa tiloiksi. Raakatori.fi-verkkokauppaa pyöritettiin yhteensä 6 vuotta ja viimeinen vuosi tästä vanhan navetan tiloissa mahdollisti myös pienen luomupuodin avaamisen.

- Vanha kanala, eli tuleva joogasali ennen remontin alkua keväällä 2016.

Keväällä 2018 entisöintityöt saivat taas jatkoa ja niin navetan vintille saatiin loputkin lattialankuista kiinnitettyä ja tila siivottua lattiasta kattoon. Ajatus kesäjoogasta navetan vintillä alkoi vaikuttamaan mahdolliselta ja pian kesäjoogat jo aloitettiinkin. Vintin hämärä tunnelma ja mummon vanhat esineet loivat rauhoittavan tunnelman, jota tultiin hakemaan vähän kauempaakin.

- Navetan vintillä kesäjoogaan luo tunnelmaa vanhat ja ajan patinoimat esineet sekä räsymatot lankkulattialla.

Alakerran vapauduttua kesän 2018 lopulla idea joogasalista myös alakerrassa sai tulta alleen. Kesän innokkaat joogit ottivat ajatuksen riemulla vastaan ja eikun salia suunnittelemaan. Alakerran sali avattiin lokakuussa 2018. Tunnelmaa siivittävät kanalan maalatut kalkkiseinät, lautakatto, vanhat jykevät tukihirret katossa sekä mummon kutomat värikkäät räsymatot lattialla. Vanha navetta on todellakin saanut uuden elämän.

- Joogasali on rakennettu vanhaan kanalaan, joka on entisöity tilaa kunnioittaen.

Monipuolinen joogatarjonta

Jooganavetalla tarjoamme erilaisia joogatunteja, joista sinun on helppo valita itsellesi sopivin. Tarjolla on tunteja rauhoittavista ja restoratiivista joogatunneista vaativampiin dynaamisiin tunteihin. Lisäksi jooganavetalla järjestetään erilaisia kursseja ja työpajoja, joiden aihealueet liikkuvat joogan ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saralla.

- Jooganavetalla pääset kokeilemaan eritasoisia tunteja, joista löydät varmasti itsellesi sopivan tunnin.

Dynaamisemmat tunnit perustuvat Vinyasa Flow-joogaan, joka on virtaavaa liikettä erilaisten asanasarjojen kanssa. Flowtunneista voit valita joko perustason tai vaativamman tason tunnin. Rauhallisesti etenevä SlowFlow-jooga sopii sinulle, jos et halua nostaa sykettä liikaa mutta nautit kuitenkin voimaa kehittävistä liikkeistä. Rauhoittava Jooga on täydellinen arjen helpotus sinulle, jos haluat vain päästää irti kiireestä ja tulla rentoutumaan. Rauhoittavassa joogassa tehdään kevyitä lämmitteleviä liikkeitä ja syviä rentouttavia venytyksiä sekä stressiä alentavia harjoituksia.

Jooganavetalle on helppo tulla

Jooganavetta sijaitsee n.5km Riihimäen keskustasta, Herajoen ja Riutan alueiden välissä. Jooganavetalle pääset kätevästi myös lähiseuduilta, ja joogeja saapuu niin Hyvinkäältä, Nurmijärveltä, Lopelta, Janakkalasta kuin Hämeenlinnastakin. Tervetuloa myös kauempaa, sillä Jooganavetta sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Helsinki-Tampere moottoritien varrella. Ajomatka moottoritien rampilta on vain muutama minuutti!

- Tervetuloa Jooganavetalle