Yhteystiedot

Jooganavetta
Eprantie 117
11710 Riihimäki

info@jooganavetta.fi
+358 45 1756 566

Seuraa Facebookissa
Jooganavetta Instagramissa

Löydä Jooganavetta

Monipuolinen joogatarjonta

Jooganavetalla tarjoamme erilaisia joogatunteja, joista sinun on helppo valita itsellesi sopivin. Tarjolla on tunteja rauhoittavista ja restoratiivisista joogatunneista lämmittävämpiin dynaamisiin tunteihin. Lisäksi jooganavetalla järjestetään erilaisia kursseja ja työpajoja, joiden aihealueet liikkuvat joogan ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saralla.

- Jooganavetan tarjonnassa on rauhallisia ja dynaamisempia tunteja, joista löydät varmasti itsellesi sopivan.

Yin-jooga

Yin-jooga on täydellinen arjen helpotus sinulle, joka haluat vain päästää irti kiireestä ja rentoutua. Näillä tunneilla keskitytään palautumiseen, tehdään syvärentouttavia venytyksiä sekä stressiä alentavia harjoituksia. Yin-jooga on parhaimmillaan meditatiivinen harjoitus. Syke ei näillä tunneilla nouse ja saat tehdä harjoitukset rennosti omalla matolla makoillen.

Yin-jooga pohjautuu joogaperinteen lisäksi kiinalaiseen lääketieteeseen sekä taolaiseen filosofiaan. Filosofian mukaan vastakkaiset voimat, Yin ja Yang, ovat toisiaan täydentäviä voimia, joista Yin on passiivinen ja rauhallinen kun taas Yang edustaa aktiivista ja lämpimämpää energiaa. Elämme nykyään hyvin "Yangisessa" maailmassa, jossa kiire ja suorittaminen ovat saaneet ylivallan ja Yinin hitaampi energia on se mitä kaipaamme. Yin-joogan perimmäinen tarkoitus onkin rauhoittaa kehoa ja mieltä. Yin-joogassa keskitymme kiinalaisen lääketieteen mukaan avaamaan kehon energiakanavia eli meridiaaneja ja sitä kautta hakemaan tasapainoa ja rentoutusta.

- Käytämme apuvälineitä asanoiden eli asentojen tukemiseen, jotta jokainen löytää itselleen sopivan ja rennon asennon. Jooganavetalta löydät vilttejä sekä muita apuvälineitä, joita harjoituksessa tarvitsemme.

Rauhallisempiin joogatunteihin Jooganavetalla kuuluvat myös mm. Lempeä Jooga ja Yin&Yang -tunnit, joissa kehoa liikutellaan lempeästi. Tunneilla kevyesti lämmittävä liike valmistaa meitä lopputunnin rentouttaviin venytyksiin. Tunneilla tehdään välillä myös hengitysharjoituksia eli pranayamaa sekä meditaatioita. Tervetuloa rentoutumaan!

Flowjooga

Dynaamisemmat tunnit perustuvat Vinyasa Flow -joogaan, joka on virtaavaa liikettä erilaisten asanasarjojen kanssa. Flowjooga onkin sinulle, kuka haluat fyysisesti voimakkaamman harjoituksen ja nautit kehosi haastamisesta. Tunneilla annetaan eri vaihtoehtoja asanoista, joten aloittelijakin pysyy hyvin mukana. Flowjoogaa on tarjolla useiden teemojen ympärillä, joista suosituimpia ovat olleet puhdistavat Detox-tunnit, sekä erilaiset workshopit, joissa päästään kokeilemaan mm. inversioita eli ylösalaisia asentoja, taaksetaivutuksia ja tasapainoasentoja.

Rauhallisemmin etenevä SlowFlow -jooga sopii sinulle, jos et halua nostaa sykettä liikaa mutta nautit kuitenkin voimaa kehittävistä liikkeistä. SlowFlow -tunneilla sarja etenee rauhalliseen tahtiin, keskitymme hengityksen ja liikkeen yhdistämiseen ja nautimme pehmeästi virtaavasta liikkeestä. Tällä tunnilla pysyt varmasti mukana ja SlowFlow onkin yksi suosituimmista tunneistamme Jooganavetalla.

- Flowjooga on virtaavaa ja lämmittävää liikettä. Tärkeintä tunneilla on, että kuuntelet kehoasi ja teet harjoituksen sen mukaan.

Kurssit ja miniretriitit

Järjestämme erilaisia lyhytkursseja eri teemoin sekä ihanan rentouttavia miniretriittipäiviä. Joogan Alkeiskurssilla aloitamme aina uuden vuoden ja tämä vuoden alussa pidettävä neljän kerran kurssi onkin ollut todella pidetty. Miniretriittipäivinä nautimme lempeästä joogasta, Jooganavetan herkullisesta kasvisruosta, äänimaljojen rentouttavista soinneista sekä uutuutena nyt myös oman lampemme virkistävästä vedestä saunan kera. Uutiskirjeen tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa infoa uusimmista kursseista ja tapahtumista.

- Jooganavetan aamiaiset ovat olleet suosittuja jo usean vuoden ajan.

Tarina vanhan navetan uudesta elämästä

Jooganavetta on idyllinen vanha navetta Riihimäellä, joka tarjoaa lempeän dynaamista Flow-joogaa sekä rauhoittavia joogatunteja, joilla päästät irti arjen kiireestä. Vanhan entisöidyn rakennuksen tunnelma ja raikas sisäilma tekevät Jooganavetasta rauhoittavan ja samalla virkistävän kokemuksen.

- Idyllinen vanha navetta Riihimäellä toimii Jooganavetan salina

Rauhoittuminen alkaa jo pihaan ajaessa ja aika pysähtyy kun astelet sisään vanhasta kanalasta tehtyyn joogasaliin. Salissa jalkojesi alla tuntuvat mummon vanhat räsymatot ja paksu vanha tiiliseinä sekä vanhat puhalletut lasi-ikkunat pitävät sinut lämpimänä.

- Jooganavetalla käytetään joogamattona myös räsymattoja

Jooganavetan syntytarina

Jooganavetan vetäjän Helinä Pohjanlehdon isovanhempien vuonna 1949 rakentama navetta oli toiminut pelkkänä varastona jo vuosikymmeniä. Suuri remontti ja entisöinti aloitettiin keväällä 2016 ja vanha talli, kanala ja karjakeittiö alkoivat saada uutta elämää. Helinä ja miehensä Joonas halusivat entisöidä tilat vanhaa kunnioittaen, joten vanhat kalkkiseinät saivat uuden kalkkipinnan, lautakatto säilytettiin sekä vanhat ikkunat kunnostettiin. Navetan alakerran tiloista oli syntynyt upeat tilat yrityksemme toiminnalle.

- Vanha kanala, eli tuleva joogasali ennen remontin alkua keväällä 2016.

Navetanvintin tavarapaljouden siivous oli kuin sukellus sukupolvien historiaan ja romun seasta löydetyt aarteet koristavatkin nyt vintin seinämiä. Tavaran alta paljastuneet lattialankut tuovat omaa tunnelmaa narinallaan. Ajatus kesäjoogasta vintillä heräsi keväällä 2018 ja kesällä joogatunnit jo aloitettiin. Jooganavetta oli syntynyt. Vintin hämärä tunnelma ja mummon vanhat esineet loivat rauhoittavan tunnelman, jota tultiin hakemaan vähän kauempaakin.

- Navetan vintillä kesäjoogaan luo tunnelmaa vanhat ja ajan patinoimat esineet sekä räsymatot lankkulattialla.

Lokakuussa 2018 siirryttiin joogaamaan alakerran vanhaan kanalaan, jossa tunnelmaa siivittävät kaunis kalkkiseinä, vanhat jykevät tukihirret katossa sekä mummon kutomat värikkäät räsymatot lattialla. Joogatunnille tullessasi saat valita mieleisesi joogatyynyn- eli bolsterin, joka saattaa olla mummon vanhoista verhoista tai kesämekosta ommeltu. Myös jokaisella vanhalla viltillä on tarina kerrottavana. Vanha navetta on todellakin saanut uuden elämän.

- Joogasali on rakennettu vanhaan kanalaan, joka on entisöity tilaa kunnioittaen.