Kehomieli ja stressinhallinta -Hyvinvointipäivä

Tervetuloa viettämään Hyvinvointipäivää Jooganavetalle. Päivän aikana teemme lempeitä kehollisia harjoituksia ja syvävenytyksiä, kuulemme luennon kehomielen rakentumisesta ja stressinhallinnasta sekä nautiskelemme maittavaa kasvislounasta. Ihana päivä keskustelulle, hengitykselle ja levolle.

Ihminen on monimutkainen systeemi, kehomielen kokonaisuus, joka pyrkii kaikissa tilanteissa selviytymään ja saavuttamaan parhaan mahdollisen tasapainon. Kun koemme olevamme turvassa, elimistömme palautuu ja vahvistuu, immuunipuolustuksemme aktivoituu ja oppimiskykymme ja luovuutemme on huipussaan. Stressi ja uhan kokemus taas asettaa kehomielen kokonaisuuden selviytymistilaan, jossa lepo, ajattelu, luovuus ja rakentava inhimillinen vuorovaikutus eivät ole mahdollisia.

Keskustelevan luennon tavoitteena on avata niitä psykofyysisiä lainalaisuuksia, jotka vaikuttavat stressitasoomme ja hyvinvointiimme, ja kohdentaa huomiomme niihin tekijöihin joihin voimme sekä yksilöinä että yhteisönä vaikuttaa turvallisuuden kokemuksen vahvistamiseksi.

Pohdimme mm.
Miten hermostomme rakentuu ja toimii?
Mitä meissä tapahtuu voimakkaiden tunteiden tai kokemusten aikana?
Miten on mahdollista säädellä tunteita ja vaikuttaa stressitasoon?
Miten aiemmat elämänkokemukset voivat vaikuttaa nykyhetkessä stressialttiuteen?
Minkälaiset olosuhteet luovat edellytykset kehomielen tasapainolle ja terveelle ihmisten väliselle vuorovaikutukselle?

Päivän ohjelma:
klo 9.30 Päivän aloitus lempeällä herättelyllä
klo 10-11.45 Luento - Kehomieli, stressi ja hyvinvointi
klo 11.45 -12 Hengitysharjoitus
klo 12-13 Kasviskeittolounas (gluteeniton ja vegaaninen)
klo 13-15 Palauttava Yin-jooga
Lopuksi tarjolla luomuteetä.

Ohjaajat:

Aamupäivä:
Nina Pyykkönen, erikoispsykologi PsL, psykoterapeutti (Valvira, KELA), työnohjaaja STOry, ekoterapeutti, joogaopettaja / Mind Dynamics Oy. Ninalle rakkaita asioita ovat luonto, syvyyspsykologia ja sekä valon että varjon ymmärtäminen välttämättömiksi osiksi kokonaisuutta.

Iltapäivä:
Jooganavetan Helinä Pohjanlehto ohjaa iltapäivän palauttavan Yin-joogan.

Tervetuloa mukaan!